2 jan. 2016

Vinter i antågande?

Nu har det blivit vinter på riktigt. Det har varit ostliga vindar och gradstocken visar några grader minus, tillsammans känns det som om det skulle blåsa från sibirien. Tills idag har det inte kommit någon snö men idag på dagen började den sakta dala ner.


Jag tror inte att det kommer så mycket snö men redan litet gör att det känns ljusare. Så mycket snö behövs inte för att man skall börja fundera på sådant som är bra att ha på vintern. Mannen har en gammal snöskoter i traktorskjulet. Det är tre år sedan han hade igång den. För att färdas på isen med är den bra. Om det sedan blir is är en annan sak.


Idag är den provstartad, utan krångel dessutom. En gammal maskin som har krånglat litet nu som då - mest är det säkert liggsjukan. Skulle skotern vara i användning mera än några dagar vart tredje år skulle den inte krångla så mycket, tror jag i alla fall. Nå, huvudsaken var att den startade. Inne får den vara än så länge. Isen får nog visa sig först före vi börja baxa ut åbäket. Egentligen går det ganska bra att få ut den, in brukar sedan vara ett helt annan sak för skotern väger som synden och ligger på en bädd som är 50 cm ovanom markytan. Roligt skulle det vara om det blev litet mera vinter än det varit de senaste åren. Naturen skulle behöva litet vinter, ohyra och all världens knytt skulle få litet skjuts. Det är ändå ett antal månader till våren som skulle gå litet fortare om det var litet gammaldags vinterväder. Om det sen varar några dagar eller några veckor skall jag försöka njuta. Finns det något så skönt som att vara ute i vinterkyla och sedan komma in i stugvärmen, nej kontrasterna är det som behövs för att jag skall förstå allt det fina i kråksången. Bara sol tröttnar jag fort på men sol som kommer efter regn det är balsam för själen det.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin verk! Hoppas vi får ingen sibirisk vinter nog. Men säkert skulle det vara roligt att kunna använda den, det har varit länge!
    (Men här i byn sku det kunna bli vår snart)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snöskotern är gammal och "vain pakki puuttuu". Det är roligt att använd den men mest är det nog en litet större leksak. För några år sedan använde vi den på riktigt när isen inte höll bil men nog skotern. Att sitta i skotersläden på fjärdarna är roligt och går snabbt. Får se om det blir så mycket is i år.

      Radera