20 juli 2014

Det växer så det knakar

Jag har varit på resa och kom hem till holmen igen efter en vecka. Under den gångna veckan har det åskat och regnat här så speciellt grönsakerna i trädgårdslandet och gräsmattan har fått fart. Nu har vi ätit såväl squash som tomater. Det är så roligt att bara kunna gå till landet och plocka det man vill ha.


Det är också så roligt att bara titta på grönsakerna och blommorna som frodas. Jorden är sandig och under dagens hetaste timmar slokar växterna. När det blir svalare på kvällen rätar de upp sig igen och tar upp all fukt de kan få under natten. Vi vattnar inte ofta, det har visat sig att skörden för det mesta blir bra även om det är torrt. Ibland lyckas skörden bättre och ibland sämre, sådant är livet!


Experimentet med sammetsblommor runt broccolin fungerade inte. Både broccolin och tagetesarna växer bra men kålmaskarna hittade kålen. Vi strödde ut aska och vattnade med tallsåpsvatten men det hjälpte inte. Vi plockade bort alla larver vi såg och sen måste vi använda litet växtskyddsmedel. Tur att knopparna ännu inte börjat bildas och att det är långt till skörden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar