2 juni 2019

Rätt sorts present

Brukar ni fira bröllopsdag? Vi är helt hopplösa, ingen av oss har glömt att vi gifte oss andra juni men likväl glömmer vi bort att uppvakta varandra. En av våra vänner skickar oss alltid gratulationer och på så sätt blir vi påminda om att det var just idag!

Vi firar litet hela tiden i stället. Det känns som att livet är fullt med härliga saker, litet som en oändlig räcka presenter på ett kalas. Jag är som ett litet barn som bara hinner öppna en gåva före nästa ställs framför mig. Jag har haft en vecka semester och är så nöjd med veckan på ön. Vi har haft tid för allt mellan himmel och jord. Trädgården spelar förstås huvudrollen men också mycket annat. Inte minst att vara tillsammans, äta, vila och bada bastu. Jag har sått grönsaker och satt lök, rensat land och klippt gräs, planterat i växthuset. Mannen beskrev det i sin dagbok att hans fru håller på som en sork i landen! Och jag har njutit fullt ut. Nu är veckan till ända och mannen får ta det litet lugnt några dagar på egen hand medan jag försöker landa på jobbet. Idealet skulle ju vara att ha en vecka semester i månaden då skulle jag hinna med allt det jag skulle vilja, eller kanske projekten skulle bli alltmer omfattande?

Tillbaka till presenten jag fick idag. Fast mannen helst skulle ha tagit en middagsvila hjälpte han mig att flytta trädgårdskomposten. Jag har under flera år samlat ogräs o skräp i en hembygd kompost i stället för att bara kasta ogräset i en hög. Nu behövde den flyttas och repareras litet, jag var litet skeptisk till hur det skulle gå. En del bräder hade redan lossnat.

Kvar på marken blev en otroligt fin kaka jord. Jag trodde nog inte det skulle bli så fin jord av ogräs. Eller kanske förstått att det är möjligt men bara inte i min kompost. Komposten var i mycket bättre skick än vi trodde så vi sågade bort den allra nedersta biten som hade murknat och bar den till sin nya plats.

Tidigare har jag varit väldigt noga med att inte lägga kvickrot i komposten men nu skall jag göra ett experiment. Vad händer om jag gör det? Det får tiden utvisa. Nu är det bara att rensa igen när det finns ett ställe att förvara ogräset.


Att ha en man som ser möjligheterna i mina påhitt är den bästa presenten, vi har dessutom roligt när vi grejar på med våra projekt. Ibland blir ju också vi trötta och nerverna litet korta men eftersom vi har perioder då vi inte är tillsammans hinner vi också få distans till småsaker och se värdet i den gemensamma tid vi har. Tänk att just jag får vara bästa vän med min man, vilken ynnest, vilken gåva!

2 kommentarer: