26 jan. 2019

Bomull i skärgården

Snön täcker in hela landskapet i mjuka drivor. Det var så vackert att köra hem längs med byvägen igår kväll att det nästan tog andan ur mig. Tur att det inte gjorde det för då skulle jag inte ha fått njuta av att vara ute idag.


Mannen börjar tröttna litet på snön för honom betyder det timmar i traktorn på landsvägen. Snön betyder arbete och till sist blir det för mycket av det goda också. Det har ju snöat var och varannan dag de två senaste veckorna och det börjar bli svårt att få rum för snön längs byvägen. Nu har de lovat milt till slutet av nästa vecka så det går inte att koppla i snöslungan heller för att spruta iväg snön, kanske mildvädret - om det kommer lägger ihop massorna litet.Helst skulle det ju nog vara nån minusgrad för klottig blidsnö är bara vått o tråkigt. Medan han har suttit i traktorn har jag gjort små gångar till vedlidret, bodarna och bastun.


Det är så roligt att jag nästan glömmer att det är motion. Sen kan man ju drömma om varma vårdagar på trädgårdsbänken om man skulle råka tröttna...


2 kommentarer:

  1. Oj det har kommit mera snö! Och dom lovar ännu mera... Men det ser nog vackert ut. Jättefint med röda byggnader och vita landskapet!

    SvaraRadera
  2. Jo i morgon lovar dom 20-30cm det tycks inte ta slut i vinter. Utan traktor är man nog illa ute, tur att vi har den och K-I som försöker ploga.

    SvaraRadera