11 jan. 2015

Vitt och vackert

Stormen kom men till all tur blåste det inte så hårt som väderleksprognosen lovade. Det var milt nästan hela natten och kölden kom först på morgonen. Snön fastnade tung på träden och landskapet är vackert. Eftersom det var fuktigt på kvällen har snön målat träd och väggar. Verandan är inpyrd på ett otroligt vackert sätt.


I cm har det kanske kommit 5-6 cm snö, inte mer, mer behövs inte heller. Nu klarar vi oss utan att gubben skall behöva ge sig ut och ploga landsvägen. En tur med bilen gjorde vi för att kolla läget, det går bra att komma fram och alla som behöver åka idag skall nog klara sig ner med sina bilar till båten. Vårt väglag fungerar så att vägunderhållet sköts bara vid behov, användarna på vintern är ju inte så många och den som rör sig på vägarna vet att ta det försiktigt. Om plogningen skulle skötas lika automatiskt som i tätorterna så att vägarna plogas så fort det kommer några enstaka centimeter snö skulle vägunderhållet bli oskäligt dyrt. Här sköts det med liten fördröjning och så att den som behöver åka iväg en viss tid eller kommer en viss dag hör sig för om väglaget. På ett eller annat sätt kommer man nog fram! Nu njuter vi av vinterlandskapet, snart blir det milt och grått igen.


2 kommentarer:

  1. Det blev winter wonderland igen! jag är nog nöjd för plusgrader emellan frysperioder, det betyder att förbindelsebåten fungerar och rinnande vatten i mitt hus också :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är skönt när det inte är så kallt men det kunde ju vara bara litet påfruset så att det skulle vara ljusare ute. -5 och 5 cm snö skulle vara idealet.

      Radera