28 dec. 2015

Iskärt väder

Vet ni känslan då man bara måste trampa sönder isen på vattenpölen? Och ljudet, det spröda ljudet av tunn, tunn is? Då vi gick ner till stranden hade det frusit litet tunn is i strandviken. Det är iskärt för att använda mannens uttryck. Båten ligger ännu i vattnet och vi planerade lägga ut några nät för ifall att det skulle gå att få litet fisk ännu före båten eventuellt måste dras upp. När det håller på att frysa till is finns det risk för att vattnet som kyler snurran fryser, speciellt då propellern varit upplyft i luften som är kallare än vattnet. För att förhindra detta tog mannen med en termos med hett vatten till stranden och hällde det över den del av snurran som kylvattnet cirkulerar igenom. Det ser litet märkligt ut men fungerar bra.


Vattnet var spegelblankt och det var lika vackert i stranden som alltid. Vi körde igenom den tunna isen i viken och lade ut några nät litet längre ut.




När vi kom tillbaka såg jag att mannen inte kunde hålla sig...han gasade upp och körde ett extra varv i den tunna isen. I hans ansikte såg jag samma min som man kan se hos någon som njuter litet extra. Naturligtvis kan han ge flera förklaringar på varför det lönar sig att köra sönder isen och få den att flyta ut ur viken men jag tror vad jag vill... han kör sönder isen för att han tycker det är roligt!


Någon fisk blev det inte idag. Några nät lämnade vi ut över natten. Båten vände vi med fören utåt i båthuset och snurran med propellern i vattnet för ifall det skulle bli mera is inatt och så får han köra sönder litet is i morgon också.

2 kommentarer:

  1. Det är roligt när vuxna kan känna lite barnlik!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja han är som som ett litet barn när han leker :)

      Radera