23 dec. 2014

Lugnet infinner sig

Naturen är klädd i sagoskrud. På strandvägen känns det som att gå i en sagobok, det skulle inte förvåna mig det minsta om någon liten tomte skulle titta fram under någon av de snötäckta granarna. Med snön kom tystnaden. Där det är lä för vinden är det också tyst, havets brus dämpas effektivt av bomullstäcket som ligger på marken.


På morgonen drog vi upp båten. Viken låg alldeles stilla och det ar snösörja i strandvattnet. Havsvattenståndet är ovanligt högt och eftersom väderleksprognosen lovar allt mellan -1 och -20 grader kallt är det svårt att veta vad man skall vänta sig. Med högvatten är det ju dessutom lättare att få upp båten också.


Om det skulle bli mildare och vindstilla kan man alltid skuffa ut den igen. Nu är den i alla fall uppe på land och det finns ett orosmoment mindre. Kanske någon liten tomte iakttog oss i våra bestyr och rapporterar om snälla "barn" till självaste julgubben. Eller kanske vi rentav hade hjälp av tomtarna för båtens uppdragning gick så lätt och behändigt, precis som om någon skulle ha gett oss en hjälpande hand.


Nu skall det firas Jul både i slott och i koja och under varje gran! Julefrid till er alla!

2 kommentarer:

  1. Det där julgranhörnet är jättemysig! Vad roligt att höra att det gick bra med båten. Ni kan ju alltid fråga efter min hjälp, inte har jag något viktigare att göra! Eller, kanske det var så tidigt på morgonen att ni tänkte inte ringa ;-)
    Fridfull jul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Saila! Vi vet att du alltid ställer upp om det behövs. Det var faktiskt ganska tidigt vi gick till stranden, åtminstone för dig :-) Vi bestämde oss först där att dra upp den genast och inte i morgon som vi först tänkte. Tur att den är liten och lätt.

      Radera