19 juni 2014

Semestern börjar - slut på sommaren?

Sommarvädret svängde tvärt inför förra helgen. Kallt, regnigt och blåsigt blev det. Litet klarare var det till all tur under helgens bröllop, på söndagen rentav vackert stundvis. Men sedan har det varit kall nordvästlig vind. De kunde jag ju nästan räkna ut att det skulle bli eftersom min semester började.



Nå kan man inte rensa ute i trädgården kan man alltid göra det inne. Köksskåpen har fått en rejäl utrensning och en hel del byttor, glas och koppar har fått flytta ut i boden i lådor. Det som var sönder och kantstött har åkt i soporna. Några helt användbara kaffekoppar får kanske nytt hem också. Jag tycker inte om att städa men det är på något sätt tillfredsställande att få plocka ut och slänga bort. Ivern varade bara en dag, idag har det varit betydligt svårare att få någon början på arbetet, ett torrskaffningsskåp är det enda jag lyckats rensa. Nu har det också blivit snäppet varmare ute och jag skall försöka mig på att kanta en blomrabatt - den sista som ännu frodas ut på gräsmattan. Den syns direkt från trappan så jag kanske borde ha rensat den före de andra men den är också på det skuggigaste stället så myggorna har trivts där, då valde jag naturligtvis att börja med de soligare ställena. Idag behöver jag ju inte vara rädd för myggor - de blåser bort så någon nytta är det med den sibiriska vinden.

2 kommentarer:

  1. Kanske myggorna blir van och blir sibiriska också... Det är så dumt att det blir så här kallt när din semester börjar! Hoppas det blir varmt snart.

    SvaraRadera
  2. Det blir säkert bättre snart :) Huj det låter hemskt om myggorna börjar klara det sibiriska vädret, hoppas de bara går i ide.

    SvaraRadera