1 apr. 2015

Aprilväder

April våt, maj kall, fyller bondens lådor all - det minns jag svärmor sagt alla vårar då vi ojat oss över det regniga vädret. Nu har det regnat i snart en vecka. Någon enstaka solglimt har det varit mellan varven men för det mesta har det slaskat eller regnat. Våren kommer trots regnet och under de få soliga stunderna kan man njuta av blommorna som börjar titta fram. Det är ju i och för sig tur att det inte är väldigt varmt för då skulle vårblommorna blomma ut på bara ett par veckor. Efter regn och rusk njuter man desto mer av de vackra stunderna.


Idag på morgonen var det spegelblankt i hemviken, det var ett nöje att köra ut och vittja näten. Trots vädret måste man se framåt, ett besök i källaren alltså. Dags att ta fram de tidiga sättpotatisarna, så att de får ljus och vackert gröna groddar.


Om ett par tre veckor siktar vi på att få dem i jorden. Om det inte är alltför vått i åkern vill säga. Just nu påminner åkern snart om hemviken, det blänker nästan lika mycket.


Sen återstår det att försöka komma ihåg om svärmor hade rätt. Det skulle säkert vara skäl att anteckna för minnet är så kort när det kommer till väder.

2 kommentarer:

  1. Vilken vacker bild från viken! Jättefint.
    Ni sku ju odla ris i det här åkern ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ris - Påskris åtminstone :) Tur att det brukar torka ut bra eftersom det är sandjord, med lerjord skulle man få glömma att odla tidigpotatis.

      Radera