3 mars 2014

Sist upp och först i


Eftersom vi tog upp näten som var under isen så bestämde vi oss för att sjösätta båten också. Lekfull måste man fortsätta att vara fastän spegelbilden visar att värsta lekåldern är förbi. Vi sportar med att vara först ut med båten och sist upp med båten. Då underlättar det förstås att ha en lätt och "vintersäker"båt. Vi är mer än nöjda med vår Linder 440 som vi haft i snart femton år. Den är inte rank, den kräver minimalt med underhåll och en vuxen människa hanterar sjösättning och sådant ensam. Vi sköter ändå gärna dessa saker tillsammans eftersom det är så mycket roligare då.

Isen i strandviken var ännu hård, det var litet svagare omkring stränderna och den bar inte heller riktigt men genom att stå upp i båten och kränga på den litet brast isen litet. De sista metrarna ut till båthusets öppning fixade vi genom att jag hängde ut från bryggan på båthusets utsida och kastade en kagge med ett band till gubben i båten. Han drog sedan sig och båten på den svaga isen till båthuset.
 Så mycket vatten var det i båthuset bland isen att båten flöt. Isflaket inne i båthuset var så skört att det delvis gick att slå sönder och skuffa undan.

Litet uppfinningsrikedom fick vi ha för att sjösätta men bra gick det och roligt var det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar