14 mars 2014

Vårprojekt

Det börjar bli dags att fundera på vilka projekt som blir aktuella att genomföra den här våren. Det kliar redan i fingrarna för att börja så frön av olika slag. Riktigt ännu kan man inte plantera ut något i växthuset fastän bönderna på grannöarna säkert funderar på att sätta de första tidigpotatisarna.
Vi har ett mindre växthus som alltid blåser sönder i någon höst eller vinterstorm. I höstas tänkte jag nästan tappa modet och funderade på att vi skulle ta ner hela spektaklet. Men när jag nu ser på det tänker jag att det kanske går att rädda med några nya skivor.
Det är så roligt att gå till växthuset efter tidiga grödor på försommaren. Sallad och rucola är bra att komma igång med riktigt tidigt. Dessutom är det bra att kunna flytta ut plantor av blommor, gurka och pumpa i växthuset så fort det blir litet varmare i maj. Det blir så trångt inne med alla odlingar och ute får de mycket mera ljus och blir stadiga och litet härdade. Tomaterna har vi både köpt som färdiga plantor och sått själva. De egna plantorna börjar ju ge frukt mycket senare så det är bra att ha någon färdig planta också. Snart får vi ta oss an det här projektet men vi skall först se vad helgens oväder för med sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar